Шампионът Ливърпул се издъни у дома и завърши 1:1 с предпоследния Уест Бромич в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига, но въпреки това дръпна с три точки аванс на върха. Садио Мане (18) даде преднина на мърсисайдци, а Семи Ажай (82) донесе първа точка на „дроздовете“ под ръководството на Сам Алардайс.

„Червените“ доминираха от първия съдийски сигнал и поведоха в 12-ата минута, когато Жоел Матип асистира на Садио Мане и сенегалецът се разписа с мощен удар по земя за 1:0.

След половин час игра Трент Александър-Арнолд опита късмета си от пряк свободен удар, но разочарова със своето изпълнение. До края на първата част Мохамед Салах имаше удобна възможност за гол в 34-ата минута, но не намери целта.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мърсисайдци продължиха с неточните удари и в началото на втората част, когато Хендерсън не намери очертанията на вратата. В 49-ата минута играчите на Сам Алардайс за първи път разиграха топката в противниковата половина и отправиха първия си точен удар, но Карлан Грант не затрудни Алисон.

След около час игра Юрген Клоп извърши принудителна смяна, след като Жоел Матип получи травма и бе заменен от младока Рийс Уилямс. Малко по-късно Мохамед Салах пропусна от добра позиция.

В 72-ата минута "дроздовете" бяха близо до изравнително попадение, но Карлан Грант не се възползва от шанса и Алисон отново спаси. Десет минути по-късно гостите изравниха, след като  Семи Ажай надскочи Фабиньо при центриране от корнер и отправи удар с глава. Топката рикошира в напречната греда и щеше да излезе от очертанията, но Алисон се намеси и допусна тя да влезе във вратата за 1:1.

Секунди преди последния съдийски сигнал мърсисайдци пропиляха страхотна възможност да победят, след като вратарят Сам Джонстоун отрази удар на Роберто Фирмино.

След равенството Ливърпул остава лидер с 32 точки и три аванс пред градския съперник Евертън, а Уест Бромич е предпоследен с 8 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА