ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул надви у дома Тотнъм с 4:3 в зрелище от 34-ия кръг на английската Висша лига и го измести от петата позиция във временното класиране. Къртис Джоунс (3), Луис Диас (5) и Мохамед Салах (15-дузпа) дадоха летящ старт на мърсисайдци, които след това се отпуснаха и "шпорите" изравниха чрез Хари Кейн (39), Хьон-Мин Сон (77) и Ричарлисон (90+3). Малко след това Диого Жота (90+4) донесе трите точки за домакините.

Още в 3-а минута Ливърпул огранизира страхотна атака, при която Трент Александър Арнолд получи топката и не се поколеба да центрира с десния крак, а непокритият Къртис Джоунс с едно докосване от близка дистанция не остави шанс на Фрейзър Форстър - 1:0 за Ливърпул.

Само три минути след това мърсисайдци направиха ново феноменално нападение, при което Мохамед Салах отклони към Коди Гакпо, а нападателят намери по превъзходен начин в опасна зона Луис Диас. Колумбиецът не се поколеба и завърши с презицен удар, за да удвои резултата - 2:0 за Ливърпул.

В 15-а минута Кристиан Ромеро направи непремерено влизане в краката на Коди Гакпо, а главният съдия отсъди дузпа. Мохамед Салах се нагърби с изпълнението и изпрати топката със силен шут в средата на вратаря, като не остави никакъв шанс на стража на "шпорите" - 3:0 за Ливърпул.

В 22-а минута Ливърпул пренесе по чудесен начин топката в предни позиции, като Коди Гакпо, Луис Диас и Мохамед Салах размениха подавания, а египтянинът накрая стреля с левия крак в далечния ъгъл, но топката профуча встрани от вратата.

В 40-а минута Иван Перишич бе превъзходно изведен от Оливър Скип, а хърватският футболист премина по елементарен начин през Ван Дайк, за да достави подаване към Хари Кейн, като английският национал бе безкопромисен при завършващия удар за 3:1. Секунди след това Андрю Робъртсън допусна нова грешка, като Деян Кулушевски остана очи в очи с Алисон, но бразилският страж направи феномално спасяване с крак.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

След почивката в 54-а минута Тотнъм организира страхотна атака, а Хьон-Мин Сон демонстрира добър дрибъл, преди да изстреля куршум с десния крак, който се отби от левия страничен стълб. Късмет за Ливърпул! Малко след това Педро Поро получи на десния фланг и отправи мощен удар, но Алисон успя да направи чудесно спасяване, избивайки в корнер.

В 78-а минута Кристиан Ромеро даде страхотен пас зад гърба на защитата, намирайки Хьон-Мин Сон, който бе сам срещу вратаря и запази хладнокръвие, стреляйки покрай Алисон за 3:2.

В третата минута от добавеното време Ричарлисон изравни за 3:3 след пас на Сон, но радостта на гостите бе твърде кратка и минута по-късно Диого Жота оформи крайното 4:3, носейки успеха за домакините.

След успеха си Ливърпул излезе на пета позиция с 56 точки, като вече има две аванс пред шестия Тотнъм.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК