Ливърпул препъна претендента за титлата Тотнъм, с който завършиха 1:1 в мач от 32-ия кръг на английската Висша лига. Така „шпорите” останаха на 4 точки зад лидера Лестър, който е и с мач по-малко, а мърсисайдци остават девети с 45 точки, отдалечавайки се от местата, даващи право на участие в евротурнирите.

През първата част зрителите на „Анфийлд” не видяха попадения, но и пред двете врати имаше интересни моменти. Първо белгийския страж на домакините Симон Миньоле се намеси решително след шут на Кристиан Ериксен, който малко по-късно нацели и напречната греда, но преди удара му бе отсъдена засада. Гостите отвърнаха с опасен удар на Хари Кейн, който обаче не успя да намери очертанията на вратата.

В края на първата част домакините натиснаха и вратарят на гостите Юго Лорис спаси удари на Даниел Стъридж и на два пъти и веднъж на Адам Лалана.

След почивката Ливърпул поведе с гол на Филипе Коутиньо (51). Бразилският национал се разписа с техничен удар след подаване на Даниел Стъридж. Гостите обаче изравниха чрез Хари Кейн (63) след центриране на Ериксен.

В 70-ата минута Коуриньо нахлу опасно в наказателното поле на „шпорите” и можеше да реализира втори гол, но ударът му премина покрай вратата. До края на мача нито един от тимовете не успя да реализира победен гол.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!