В мач от 22-ия кръг на Висшата лига Ливърпул победи без затруднения Брентфорд с 3:0. Головете реализираха Фабиньо, Окслейд-Чембърлейн и резервата Минамино. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След този успех момчетата на Клоп се настаниха на второто място с актив от 45 точки и мач по-малко от лидера Манчестър Сити. Брентфорд е на 14-ото място с 23 точки.

Ливърпул създаде първата опасност пред вратата на съперника в 14-ата минута, след като Тренд Александър-Арнолд се измъкна от бранител и стреля опасно, но топката мина над вратата. В 23-ата минута Ван Дайк пропусна от изгодна ситуация, но и вратарят на гостите показа удивителни умения.

Домакините откриха резултата в 44-ата минута, а Фабиньо не остави шансове на Фернандес.

През втората част Ливърпул продължи да доминира над съперника. В 62-ата минута Диого Жота удари страничната греда след удар отблизо. Брентфорд създаде напрежение пред вратата на съперника в 59-ата минута, но ударът на Мбемо мина встрани от гредата.

Алекс Окслейд-Чембърлейн направи резултата 2:0 с гол в 69-ата минута, Робертсън достави отличен пас в наказателното поле и за Чембърлейн не остана нищо друго освен да вкара гол между двама съперници.

Такуми Минамино направи резултата класически в 77-ата минута. Той се разписа само три минути, след като се появи в игра, а гостите приключиха със съпротивителните си сили.

До края на мача не паднаха нови голове, но пропуските не липсваха. Гордън излезе на чиста голова позиция, но не съумя да реализира.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ