Ливърпул направи грешна стъпка на старта на новия сезон във Висшата лига, завършвайки 2:2 с Фулъм в изключително интригуващ мач от първия кръг. "Мърсисайдци" на два пъти изоставаха в резултата при гостуването на "Крейвън Котидж", но все пак избегнаха загубата и си тръгнаха с точка.

В герой за завърналия се във Висшата лига Фулъм се превърна головата машина на тима Александър Митрович, който вкара и двата гола във вратата на Ливърпул. За тима на Юрген Клоп се разписаха Дарвин Нунес, за когото това бе дебютно попадение в английското първенство, както и Мохамед Салах.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

За гостуването на Фулъм маниджърът на "мърсисайдци" направи една промяна в сравнение с мача за „Къмюнити Шийлд“ срещу Манчестър Сити, спечелен с 3:1. Алисон се завърна на вратата. Роберто Фирмино отново започна на върха на атаката, а по крилата бяха Мохамед Салах и Луис Диас. Скъпата нова покупка Дарвин Нунес беше резерва, но се появи в игра в 51-ата минута, като първо успя да вкара за 1:1, след което асистира на Салах за изравнителното попадение за 2:2.


*Снимка: Profimedia.bg

Бившият отбор на Димитър Бербатов, Станислав Манолев и Николай Бодуров започна силно срещата. 27-годишният сръбски национал Александър Митрович имаше шанс за гол още преди да е изминала минута игра. Голмайсторът на Фулъм получи отличен пас, навлезе в наказателното поле отляво и стреля, но покрай целта в аут. В 15-ата минута Луис Диас прати топката във вратата на "котиджърс", но беше маркирана засада и попадението беше отменено.

В 22-ата Мохамед Салах засече с глава центриране на Александър-Арнолд, но неточно. След половин час игра Робинсън центрира в наказателното поле на гостите, където Харисън Рийд засече, но Фабиньо блокира удара.

По-добрата игра на възпитаниците на Марко Силва даде резултат в 33-ата минута. Кебано напредна отдясно и пусна към Тете, който центрира на далечната греда, а там Митрович надскочи Александър-Арнолд и реализира за 1:0. 

Шест минути по-късно Фабиньо подаде на Диас в наказателното поле. Колумбиецът финтира съперник и опита да вкара в далечния ъгъл, но топката срещна гредата. 

В 51-ата минута Клоп пусна в игра Дарвин Нунес на мястото на Роберто Фирмино. В 57-ата Фулъм беше близо до второ попадение. Неескенс Кебано получи отдясно в наказателното поле, стреля, за късмет на Ливърпул право в гредата. 

В 64-ата "мърсисайдци" изравниха. Елиът подаде на Салах отдясно, той напредна и пусна успореден пас за Давид Нунес, който вкара с пета за 1:1. 


*Снимка: Profimedia.bg

Пет минути по-късно гостите бяха близо до обрата. Нунес свали с глава центриране за Диас, който отправи удар, но Рийд успя да блокира топката, която беше насочена в очертанията на вратата.

Домакините отново поведоха в 72-ата минута. Александър Митрович проби през центъра, навлезе в наказателното поле, финтира Ван Дайк, след което падна след съприкосновение с нидерландеца. Главният рефер Aнди Мадлей посочи бялата точка, след което ВАР потвърди решението му, въпреки че бранителят на Ливърпул протестираше. Зад топката застана Митрович, който отново демонстрира точния си мерник и Фулъм поведе с 2:1.


*Снимка: Profimedia.bg

"Мърсисайдци" стигнаха до изравнителен гол в 81-ата минута. Александър-Арнолд центрира, а пред вратата на домакините Адарабиойо и Рийм не се разбраха, Нунес свали топката към Салах, който вкара за 2:2.

В 95-ата минута Ливърпул можеше да стигне до победата, но удар на Хендерсън срещна гредата. 

ФУЛЪМ - ЛИВЪРПУЛ 2:2 
1:0 Александър Митрович (33), 1:1 Дарвин Нунес (64), 2:1 Александър Митрович (72-дузпа), 2:2 Мохамед Салах (81)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК


*Снимка: Profimedia.bg

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - 1 КРЪГ:

5 август (петък), 22:00 часа
Кристъл Палас - Арсенал 0:2 
0:1 Габриел Мартинели (20), 0:2 Марк Гуехи (85-автогол)

6 август (събота), 14:30 часа
Фулъм - Ливърпул 2:2
1:0 Александър Митрович (33), 1:1 Дарвин Нунес (64), 2:1 Александър Митрович (72-дузпа), 2:2 Мохамед Салах (81)

6 август (събота), 17:00 часа
Борнемут - Астън Вила
Лийдс - Уулвърхемптън
Нюкасъл - Нотингам
Тотнъм - Съндърланд


6 август (събота), 19:30 часа
Евертън - Челси

7 август (неделя), 16:00 часа
Лестър - Брентфорд 
Манчестър Юнайтед - Брайтън


7 август (неделя), 18:30 часа
Уест Хям - Манчестър Сити