Ливърпул сензационно отстъпи у дома с 0:1 на опашкаря Брайтън в мач от 22-ия кръг на Висшата лига. В герой за "чайките" се превърна Стивън Алзате, който наказа Келъхър в 56-ата минута.

По този начин шампионите пропуснаха да се изкачат на третото място и с актив от 40 точки са на четвъртата позиция. Загубата е втора поредна у дома за тима на Юрген Клоп, който на 21 януари падна изненадващо с 0:1 от друг тим, борещ се да не изпадне - Бърнли

Срамното поражение от Брайтън идва само дни преди дербито с Манчестър Сити. Лидерът, който е с 47 точки, гостува на "Анфийлд" в неделя от 18:30 часа

Winbet - победата е емоция! (18+)

Избраниците на Клоп започнаха по-активно срещу "чайките". В началните минути Мохамед Салах беше изведен с далечно подаване в наказателното поле от Джордан Хендерсън, но стреля над вратата. Натискът на домакините се засилваше, но и гостите се опитваха да създават опасности. В 22-ата минута Ливърпул получи право да изпълни свободен удар за нарушение срещу Шакири близо до наказателното поле, но "чайките" успяха да се справят с опасността.

В 24-ата гостите организира опасна контраатака, но Неал Мопе закъсня с удара. Той все пак успя да подаде към Дан Бърн, но ударът на бранителя беше разочароващ. Постепенно инициативата премина у гостите. "Мърсисайдци" трудно достигаха до вратата на противника до края на първата част. 

След паузата шампионите заиграха по-активно. В 56-ата обаче Брайтън поведе при първата си ситуация за второто полувреме. При центриране Бърн игра с глава, Филипс опита да изчисти, но Стивън Алзате реализира, шокирайки Ливърпул - 0:1. 

Малко по-късно Салах пропусна да изравни. В 75-ата минута Брайтън можеше да удвои преднината си, но Келъхър отрази удара по земя на Паскал Грос. Последва нова опасност и спасяване на стража на Ливърпул. 

Десет минути преди края Тросар се развихри в наказателното поле на Ливърпул и стреля от трудна позиция, но Келъхър отново спаси. До края двата отбора пропуснаха по още едно положение, като "чайките" все пак удържаха крехката си преднина и постигнаха изненадващата победа.

В друг мач от 22-ия кръг Евертън спечели с 2:1 гостуването на Лийдс и e шести с 36 точки. 

Ливърпул - Брайтън 0:1
0:1 Стивън Алзате (56)

Ливърпул: Келъхър, Трент Александър-Арнолд, Натаниел Филипс, Джордан Хендерсън, Андрю Робъртсън, Джеймс Милнър, Тиаго Алкантара, Джорджиньо Вайналдум, Джердан Шакири, Мохамед Салах, Роберто Фирмино

Брайтън: Роберт Санчес, Дан Бърн, Люис Дънк, Адам Уебстър, Бен Уайт, Паскал Грос, Ивс Бисума, Стивън Алзате, Соли Марч, Нийл Мопе, Леонардо Тросар

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА