Ливърпул се съгласи да играе два мача на два континента в рамките на два дни, което феновете шеговито определят като схема 2-2-2. На 17 декември „червените“ ще се изправят срещу Астън Вила в четвъртфинал за Купата на Лигата, а 24 часа по-късно трябва да проведат полуфинала си от Световното клубно първенство в Катар.

„Имаме идея какво ще направим, но не искам сега да споделям. Приехме тази програма, тъй като всички други възможности бяха повече проблематични, отколкото решение на ситуацията. В следващите седмици ще преценим какво точно ще направим, но със сигурност и в двата мача ще има 100-процентов отбор на Ливърпул“, коментира Юрген Клоп.

Програмата на Ливърпул наистина е много натоварена. В периода 23 ноември – 2 януари „червените“ трябва да изиграят 12 мача за 37 дни от четири различни турнира – Висшата лига, Шампионската лига, Купата на Лигата и Световното клубно първенство. Като един двубой от първенството вече беше отложен заради шампионата в Катар. Освен това в началото на януари трябва да се играе и среща от третия кръг на ФА Къп, за която още няма определена дата.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ