ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул спечели с 2:0 при визитата си на Нюкасъл в мач от 24-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе втора шампионатна загуба от началото на сезона. Първото поражение на "свраките" също бе от мърсисайдци с 1:2 на "Анфийлд" в края на август миналата година. Дарвин Нунес (10) даде преднина на "червените", а Коди Гакпо (17) вкара втория гол за успеха. Стражът на домакините Ник Поуп бе изгонен в 22-ата минута с директен червен картон. Той най-вероятно ще бъде наказан за три двубоя и може би Лорис Кариус ще застане между гредите на „Уембли“ във финала на Купата на лигата срещу Манчестър Юнайтед на 26 февруари.

Домакините натиснаха в началото, но Ливърпул бързо взе нещата в свои ръце и поведе в 10-ата минута, когато Дарвин Нунес успя да си овладее топката след дълъг пас и с директен изстрел вкара първия гол в мача. Седем минути по-късно Мохамед Салах даде страхотно подаване към Коди Гакпо. Нидерландецът си пое топката отлично и навлезе в наказателното поле на Нюкасъл, след което преодоля Ник Поуп и удвои аванса на гостите. 

В 22-ата минута кошмарът за домакините продължи, след като вратарят Ник Поуп излезе от наказателното си поле, за да спре Мохамед Салах и игра с ръка. Съдията не се и замисли и го изгони с директен червен картон. 

Въпреки че домакините останаха с човек по-малко, те на няколко пъти застрашиха вратата на Ливърпул. В 30-ата минута само страхотно спасяване на Алисон лиши домакините от гол след мощен изстрел на Сен-Максимин.  Нюкасъл дори уцели гредата. Дан Бърн се извиси над всички при корнер, но топката срещна напречната греда. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

"Свраките" започнаха силно и второто полувреме. Алисон трябваше да се намесва на няколко пъти, като най-близо до гола бе Александър Исак в 51-ата минута, но и той не успя да преодолее бразилеца. Четири минути след това Фабиан Шер също имаше шанс да отбележи след корнер, но не намери целта. 

В 59-ата минута Юрген Клоп замени четирима от своите играчи и в игра се завърнаха Диого Жота и Роберт Фирмино след дълго лечение на травми. В следващите минути темпото определено спадна, а ситуациите пред двете врати бяха все по-малко. 

В 75-ата минута Харви Елиът изведе Анди Робърстън, който можеше и да завърши положението сам, но вместо това потърси Мохамед Салах. Топката обаче не стигна до египтянина и мърсисайдци пропуснаха отлична голова възможност. Секунди по-късно Ван Дайк трябваше на два пъти да се намесва, за да спаси опасност пред вратата на гостите. Пет минути след това Калъм Уилсън също пропусна добър шанс за домакините след намеса на Алисон. 

Диого Жота имаше шанс да се разпише в 88-ата минута, но португалецът прати топката встрани от вратата след центриране отдясно. Секунди след това Жота отново бе близо до гола, но с глава не уцели вратата.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК