Манчестър Сити победи Ливърпул с 4:1 като гост в дербито на 23-ия кръг на английската Висша лига, записвайки 14-и пореден успех. За "мърсисайдци" пък поражението беше четвърто в последните си шест двубоя, а за това имат вина и няколко сериозни грешки на иначе опитния вратар на Ливърпул Алисон.

Домакините имаха две добри положения за гол в първия половин час на мача, но Садио Мане и Роберто Фирмино не се възползваха. Вместо това в 36-ата минута Манчестър Сити получи право да изпълни дузпа, но Илкай Гюндоган стреля над вратата.

Минути по-късно и Ливърпул поиска наказателен удар за игра с ръка на Родри, но реферът Майкъл Оливър подмина ситуацията.

Пропусналият дузпа през първата част Гюндоган все пак успя да се разпише в началото на втората (1:0) и прати топката в мрежата в 49-ата минута, възползвайки се от удар на Фил Фодън. Десет минути по-късно Ливърпул пропусна страхотна възможност, но ударът на Къртис Джоунс беше блокиран от хвърлил се пред топката бранител на Сити.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Домакините все пак се добраха до равенство в 63-ата минута, когато Мохамед Салах беше задържан в наказателното поле и сам реализира от бялата точка (1:1).

Сити опита да си върне аванса в мача с още една дузпа в 69-ата минута, но реферът подмина падане на Фил Фодън в наказателното поле. Минути по-късно топката влезе във вратата на Ливърпул, но и това не беше 2:1, тъй като ВАР показа, че Джон Стоунс е в засада.

В следващите 10 минути обаче пред вратата на Ливърпул стана страшно и шампионите допуснаха цели три попадения след груби грешки на Алисон.

Първо стражът сгреши при пас към съотборник, топката стигна до Фил Фодън, който пусна хитър пас на Илкай Гюндоган за 2:1 в 73-ата минута. Три по-късно Алисон отново сбърка при подаване пред наказателното си поле, беше прехвърлен, а Рахим Стърлинг засече топката с глава за 3:1. В 83-ата минута Фил Фодън оформи крайното 4:1, отново не без помощта на Алисон, който не се намеси добре и пропусна топката през ръцете си.

Успехът изстреля Манчестър Сити на 5 точки и мач по-малко от градския съперник Манчестър Юнайтед на върха в класирането, докато Ливърпул е четвърти на 10 точки и мач повече от лидера.

В други мачове от днес: Тотнъм - Уест Бромич 2:0 и Улвърхямптън - Лестър 0:0.

ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА ТУК!!!