ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Манчестър Юнайтед спечели без проблем домакинството на Нотингам Форест от 17-ия кръг. "Червените дяволи" се наложиха с 3:0 в първия си мач във Висшата лига след раздялата с Кристиано Роналдо и с актив от 29 точки са пети в класирането, само на точка от четвъртия Тотнъм. Шестият Ливърпул има 25, а Нотингам остава на 19-ата позиция с 13 точки.

Много силно тази вечер игра английският национал Маркъс Рашфорд, който откри резултата в 19-ата минута, а в 22-ата асистира на Антони Марсиал за 2:0. "Червените дяволи" направиха много пропуски през втората част, а в края все пак стигнаха до трето попадение. Вкара го Фред в 87-ата минута.

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън изгледа на живо победата на бившия си отбор. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Първото добро положение в мача беше в шестата минута, когато центриране на Уан-Бисака отдясно стигна до Рашфорд, той стреля, но противник блокира, но впоследствие топката попадна в Тайлър Маласия, чийто удар бе спасен от Хенеси, като топката се отби и в гредата.

Футболистите на Ерик тен Хаг откриха резултата в 19-ата минута, когато при отлична заучена комбинация след корнер Ериксен подаде на Рашфорд се разписа за 1:0.

Домакините удвоиха преднината си малко след това. Рашфорд получи дълго подаване на фланга, напредна и подаде на Марсиал на границата на пеналта, а френското острие с едно докосване вкара за 2:0. 

В 40-ата минута Каземиро извърши нарушение пред наказателното поле, а от последвалото изпълнение на фаула се стигна до попадение в мрежата на Де Хеа. След няколко минути преразглеждане с ВАР обаче стана ясно, че е имало засада и попадението бе отменено.

Играчите на Манчестър Юнайтед бяха много близо до трето попадение десет минути след началото на второто полувреме. Бруно Фернандеш отне пред наказателното поле на домакините, подаде към Рашфорд, той напредна и продължи към Антъни, но бразилецът не успя да преодолее Уейн Хенеси.

Малко по-късно Фернандеш изведе Антони Марсиал очи в очи със стража на гостите, но французинът стреля в краката му. В 69-ата минута Нотингам също имаше възможност за попадение, но Де Хеа първо спаси удар на Бренън Джонсън, а след това се намеси решително още веднъж.

Последва пропуск и на Рашфорд, който в 86-ата минута отстъпи място на Еланга, за да обере овациите на публиката на "Олд Трафорд".

Само секунди след това Юнайтед поведе с 3:0. Каземиро подаде на Фред, който се оказа сам срещу Хенеси и попадна в прегръдките на съотборниците си. 

На 31 декември Манчестър Юнайтед гостува на Уулвърхемптън (от 14:30 часа).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК