Манчестър Юнайтед разби Тотнъм с класиката 3:0 в Лондон в мач от десетия кръг на английската Висша лига и спасява засега поста на мениджъра си Оле Гунар Солскяер, който бе притиснат до стената след унизителната загуба с 0:5 от Ливърпул на "Олд Трафорд". Кристиано Роналдо (39), Единсон Кавани (64) и Маркъс Рашфорд (86) се разписаха за победата на „червените дяволи“.

Мачът започна равностойно и Хьон-Мин Сон направи два пропуска за "шпорите" в началото. При втората ситуация дори да бе вкарал попадението нямаше да бъде зачетено, защото имаше засада. Единсон Кавани пък от гостите също не намери целта.

В 28-ата минута Кристиян Ромеро прати топката в мрежата на Юнайтед след изпълнение на корнер, но голът не бе признат заради засада. На свой ред гостите нанесоха своя удар пет минути преди края на първата част, когато Бруно Фернандеш намери Кристиано Роналдо в наказателното поле със страхотно дълго подаване и португалецът успя от движение да насочи топката в близкия ъгъл на вратата, пазена от Юго Лорис.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Малко след почивката Роналдо отново преодоля Лорис, но след намеса на ВАР се оказа, че е бил в засада и резултатът се запази непроменен. Домакините тръгнаха в атака и отвориха свободни пространства за контраатака. Така в 64-ата минута гостите се възползваха и удвоиха преднината си с бърза контраатака. Роналдо напредна и изведе в коридор Кавани, който се разписа във вратата на Лорис.

"Шпорите" не успяха да се съвземат след попадението на уругваеца в 87-ата минута Маркъс Рашфорд сложи точка на спора, оформяйки крайния резултат след пас на Неманя Матич.

Така Манчестър Юнайтед сложи край на негативната си серия от четири поредни мача без победа във Висшата лига и заема петото място във временното класиране с актив от 17 точки. Тотнъм е осми в подреждането с 15 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА