Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 гостуването си на Кристъл Палас в последния 38-и кръг на английската Висша лига. "Червените дяволи" обаче ще играят в Лига Европа през следващия сезон, след като прекият им съперник Уест Хям падна с 1:3 при визитата си на Брайтън и завърши на седмата позиция, която дава квота за Лигата на конференциите.

"Орлите" от Лондон бяха по-активни и поведоха с гол на Уилфред Заха (37), който не остави никакъв шанс на Давид де Хеа с изстрел в левия ъгъл за 1:0.

В началото на втората част „червените дяволи“ имаха претенции за дузпа, след като Ханибал Мейбри падна в наказателното поле, но реферът бе категоричен играта да продължи.

Четвърт час преди края на двубоя Мактоминей стреля с глава след центриране от ъглов удар, но стражът на домакините се справи.

В същото време Уест Хям загуби от Брайтън с 1:3. "Чуковете" откриха в 40-ата минута с гол на Михаел Антонио, но Брайтън направи пълен обрат през втората част. В 50-ата минута Йоел Фелтман изравни резултата, а края на мача паднаха още два гола. В 80-ата минута Паскал Грос изведе "чайките" напред и в добавеното време Дани Уелбек оформи крайното 3:1.

Така Манчестър Юнайтед финишира шести с 58 точки и ще играе в Лига Европа, а Уест Хям остана седми с 56 и ще се състезава в Лигата на конференциите. Кристъл Палас завършва 12-и с 48 точки, а Брайтън на девета позиция с 51.