Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 при визитата си на Бърнли в среща от 20-ия кръг на английската Висша лига и излезе пети в класирането, изоставайки само на точка от четвъртия Челси. „Сините“ гостуват на Арсенал утре от 16:00 часа в лондонско дерби.

Футболистите на Оле Гунар Солскяер доминираха от самото начало, а домакините трудно успяваха да организират атаки. Антони Марсиал (44) откри резултата в полза на гостите след асистенция на Андреас Перейра. Французинът вкара и втори гол в 50-ата минута, но той не бе признат заради нарушение в атака.

В 69-ата минута домакините отправиха първия си точен удар в мача чрез Фил Бардсли, но вратарят Давид Де Хеа спаси. Бърнли се хвърли на финален щурм и в последните секунди от добавеното време при контраатака Маркъс Рашфорд (90+5) подпечата успеха на „червените дяволи“, възползвайки се от подаване на Даниел Джеймс.

След втората си поредна победа Манчестър Юнайтед задмина Тотнъм и вече е пети с 31 точки, изоставайки само на точка от Челси. Бърнли допусна втора поредна загуба и е 13-и с 24 точки.