Основният преследвач на Ливърпул към момента Лестър спря серията си от три шампионатни мача без успех. „Лисиците“ спечелиха трудно с 2:1 при визитата си на Уест Хям в мач от 20-ия кръг и ще посрещнат Нова година като втори във Висшата лига. Те играха с доста от резервите си и бяха без голямата си звезда Джейми Варди, който стана баща на момиченце и бе изваден от групата в последния момент.

Още в 12-ата минута Демарай Грей от гостите изпусна да реализира дузпа, но те все пак гостите поведоха малко преди края на първата част с гол на нигерийския нападател Келечи Ихеаначо (40), възползвал се от пас на Айосе Перес. Все пак съперниците се оттеглиха на почивка при равенство, след като Пабло Форналс (45) изравни след подаване на Фелипе Андерсон.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

През втората част Демарай Грей (56) се реваншира за пропуска си от бялата точка през първото полувреме и изведе „лисиците“ отново напред в резултата. До края на мача пък те не допуснаха „чуковете“ да стигнат до ново изравняване и си тръгнаха с трите точки от Лондон.

Лестър остава втори с 42 точки и дръпна с 4 пред шампиона Манчестър Сити, който утре посреща новака този сезон Шефилд Юнайтед. Уест Хям допусна четвърта поредна домакинска загуба и с 19 точки остава само на точка над зоната на изпадащите, а бъдещето на мениджъра Мануел Пелегрини изглежда все по-несигурно.