Английският гранд Челси официално обяви назначението на Томас Тухел за нов мениджър. Бившият треньор на Майнц 05 Борусия (Дортмунд) и ПСЖ подписа договор за година и половина със "сините", след като вчера ръководството на клуба от Лондон уволни Франк Лампард заради незадоволителни резултати. 

47-годишният германски специалист пристигна на базата на тима в Кобъм и ще води тренировката на "сините". Дебютът на германеца ще бъде утре, когато отборът посреща Уулвърхемптън в мач от 20-ия кръг на Висшата лига.

На "Стамфорд Бридж" германецът ще се събере с Кристиан Пулишич и Тиаго Силва, които тренира по време на престоя си в Дортмунд и Париж.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Малко по-рано се появи информация, че друг от спряганите германски специалисти за поста на Лампард отказал любопитна оферта на Челси. Ралф Рангник е бил поканен от ръководството на "сините" за "временно изпълняващ задълженията на мениджър", но е отхвърлил подобна опция. 62-годишният специалист е работил в РБ Лайпциг, Шалке 04 и Хофенхайм и беше спряган за треньор на Милан преди време, но в крайна сметка Стефано Пиоли застана начело на "росонерите".

Според английските медии изборът на немски специалист и свързан с желанието на клубната управа да подобри представянето на летните попълнения Тимо Вернер и Кай Хаверц, който бяха привлечени за общо 117,5 милиона паунда.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)