Германският специалист Ралф Рангник вече е в Англия, за да финализира преговорите си за мениджърския пост на Манчестър Юнайтед. Вчера стана ясно, че 63-годишният специалист е гласен да поеме „червените дяволи“ с временен договор до края на сезона.

Според информацията на руското издание „Чемпионат“, Рангник ще получи и ролята на консултант на клубната управа. Професора, както е наричан германецът, трябва обаче да оформи раздялата са с Локомотив (Москва), с който през лятото подписа тригодишен договор като спортен директор.

Дори и при положителен развой на преговорите между Ралф Рангник, Манчестър Юнайтед и Локомотив (Москва), треньорът няма да може да води „червените дяволи“ при гостуването на Челси в неделя. Причината за това е, че няма достатъчно време за изваждането на работна виза. Това означава, че Майкъл Карик ще е начело на Юнайтед и в този мач.

Германският специалист дори вече е получил специален достъп до камерите на тренировъчната база на "червените дяволи", през които от различен ъгъл може да наблюдава тренировките на отбора.

Интересното е, че сега Ралф Рангник е съгласен да поеме Манчестър Юнайтед с временен договор, а през януари тази година отказа да застане начело на Челси, заменяйки Франк Лампард, тъй като "сините" го искаха да води тима само до лятото.