Уест Хям отстъпи у дома на Саутхемптън с 2:3 на Боксинг дей в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига и остана без успех в пета поредна среща във всички турнири.

"Светците" поведоха още с първия си точен удар, дело на Мохамед Елиунуси (8). "Чуковете" опитаха да натиснат след гола, но не създадоха нищо сериозно пред вратата на Фрейзър Фостър, а до края на първата част атаките на гостите изглеждаха по-опасни.

Появилият се като резерва на почивката Микаел Антонио (49) изравни с глава след центриране от корнер, но в 59-ата минута Кевин Френд отсъди дузпа в полза на гостите за нарушение на Крейг Доусън срещу Армандо Броя. Джеймс Уорд-Праус (61-дузпа) пък бе точен от бялата точка. Авансът на "светците" се задържа кратко, тъй като Саид Бенрама (64) изравни след пас на Джаред Боуен.

Саутхемптън не се предаде и Ян Беднарек (70) засече центриране, за да прати топката в мрежата на Фабиански за трети път. До края на мача домакините не успяха да стигнат до равенство за трети път и допуснаха трета поредна загуба във всички турнири. 

След поражението Уест Хям вече е шести с 28 точки, но и два мача повече от Манчестър Юнайтед, който е седми и е само с точка по-малко. Саутхамптън е на 14-а позиция с 20 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА