Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът Манчестър Сити записа трудна домакинска победа над Нюкасъл с 2:1 в среща от четвъртия кръг на английската Висша лига и след третия си успех за сезона остана на 2 точки зад лидерите към момента Ливърпул и Челси.

„Гражданите“ материализираха превъзходството си срещу „свраките“ още в самото начало след попадение на Рахим Стърлинг (8), който се възползва от грешка на Ласелс и пас на Менди, след което се разписа за 1:0.

След гола играчите на Хосеп Гуардиола намалиха темпото и по-рядко създаваха голови опасности. В 19-ата минута пропуск направи Габриел Жезус след пас на Серхио Агуеро. Спокойствието на домакините бе наказано от защитника Деандре Йедлин (30), който изравни изненадващо след пас на Саломон Рондон.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ман Сити продължи да играе на по-ниски обороти и не създаваше опасни ситуации за гол, но въпреки това успя да поведе пак чрез далечен удар на Кайл Уолкър (52), получил топката от Агуеро. Малко след това попадение на Габриел Жезус бе отменено заради засада.

Вратарят на “свраките” Дубравка спаси в 63-ата минута удар на Фернандиньо отблизо, а след това и изстрел на Давид Силва при добавката. Шампионите продължиха да играят по-активно до края на мача, но не записаха по-убедителен успех.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК