Обявилият сензационно вчера завръщането си в професионалния футбол Стилиян Петров обясни, че преди година и половина е бил 126 килограма, но вече е отслабнал до 89 кг. Сърцатият халф се включи в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3.

Петров се е подготвял дълго време индивидуално и сега му предстои да се включи в заниманията на първия отбор на Астън Вила, като само се изчаква да се разбере кой ще е новият мениджър на отбора в Чемпиъншип.

"Завръщам се в професионалния футбол. Това не е импулсивно решение. Обмислял съм го дълго време. Все пак да не забравяме през какво преминах и какво преживях. Много съм щастлив. Преминах през много тъмни моменти по време на болестта. Докторите ми казаха, че няма как да играя футбол отново. Професорът, който ме лекуваше след като е разбрал решението ми, ми се обади и ми каза, че това е невероятно", коментира Стенли.

"Някой, който е преборил подобна болест да се върна да играе на такова високо ниво, го прави най-радостният човек. Винаги съм казвал, че съм един от щастливците да продължавам да бъда баща и да имам възможността отново да играя футбол. Надявам се всичко да върви по план и от другия сезон да се завърна на терена", каза Петров.

"Минах тестовете, които показаха, че съм близо до физическата форма, в която бях преди 4 години. Преди година и половина бях 126 кг, в момента съм 89 кг - само на 3 килограма съм от теглото, с което бях преди, когато играех", добави големият Стан.