Световният и европейски шампион с Франция Франк Лебьоф нападна мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп заради оплакването му, че Манчестър Юнайтед е получил повече дузпа за последните две години, отколкото мърсисайдци за 5,5 сезона.

„Учуден съм от г-н Клоп. Не знам какво иска да постигне. За мен е ясно, че той трябва да спре да мрънка и да започне да работи, за да реши проблемите на Ливърпул. Не му трябват извинения, че сезонът на отбора му до момента е пълна каша. Ливърпул страда заради контузии, заради пандемията и заради умората на част от играчите. Няма други причини и Юрген Клоп трябва да работи, за да оправи тези проблеми“, заяви Лебьоф пред ESPN.

“Колкото до оплакването за дузпите, аз играх за Челси от 1996 до 2001 г. и през цялото време се говореше, че Мачестър Юнайтед получава повече дузпи от останалите отбори. Не мисля обаче, че „червените дяволи“ в този период спечелиха титлите си заради дузпите. Моят съвет към Клоп е да не навлиза в тази тема и да търси някаква специална тенденция“, допълни 52-годишният бивш защитник.

Франк Лебьоф е световен шампион с Франция за 1998 г. и европейски от 2000 г., а с „петлите“ печели и Купата на конфедерациите през 2001 г. Като играч на Челси два пъти триумфира с ФА Къп, а по един път взима Купата на Лигата, Чарити шилд, КНК и Суперкупата на УЕФА.