ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Тази среща беше една от петте за прогнозиране в 15-ия кръг на играта Звездна лига на Букмейкър БЛИЦ. ВИЖТЕ КОЙ КАКВИ ПРОГНОЗИ ДАДЕ ЗА 15-ИЯ КРЪГ - ТУК!

Тотнъм удари шампиона Манчестър Сити с 1:0 в дербито от 21-ия кръг на Висшата лига и помогна на големия си враг Арсенал да запази аванса си от 5 точки на върха. Домакините бяха без мениджъра си Антонио Конте, който претърпя успешно операция по отстраняване на жлъчния мехур. Хари Кейн (15) вкара победния гол след асистенция на Пиер-Емил Хьойберг и с 267 попадения стана най-резултатният футболист в историята на "шпорите", задминавайки легендата Джими Грийвс. Кейн реализира и исторически гол №200 в 304-ия си мач от английския елит. Той е третият футболист, който достига тази граница след Алън Шиърър (260 гола) и Уейн Рууни (208). Тотнъм завърши срещата в намален състав, след като в 87-ата минута Кристиан Ромеро бе изгонен с втори жълт и червен картон.

В началото двата тима подходиха предпазливо, но буквално първата грешка на гостите беше наказана. В 15-ата минута след отнета топка Пиер-Емил Хойберг изведе с хубав пас Хари Кейн, който овладя в пеналта и разстреля Едерсон за 1:0. Няколко минути след гола Бернардо Силва шутира точно, но слабо и без проблем за вратаря Лорис. 

В 41-а минута Родри отправи хубав удар в близкия ъгъл на Лорис, но не достатъчно силен, за да изненада френския страж. Минута по-късно Грийлиш успя да отправи добър удар от трудна позиция, но не намери целта. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"Гражданите" взеха инициативата след почивката, но бързо можеха да получат втори гол. В 48-ата минута отлична атака изведе Емерсон отдясно, а той опита да намери Кейн в центъра на наказателното поле. Нападателят обаче не успя да засече топката от въздуха.

Играчите на Хосеп Гуардиола вдигнаха темпото, но така и не стигаха до чисти голови положения. Пред другата врата Бен Дейвис засече центриране на Перишич с глава и топката премина близо до вратата.

В 67-а минута Хулиан Алварес беше много близо до гола, но силният му изстрел мина встрани от вратата на Лорис. Само две минути по-късно Хари Кейн шутира и Едерсон удара му.

Кристиян Ромеро затрудни допълнително съотборниците си, след като в 87-ата минута си изкара втори жълт и червен картон. Домакините показаха характер и успяха да се поздравят с ключови три точки.

След успеха Тотнъм е пети с 39 точки и само на една зад четвъртия Нюкасъл. Манчестър Сити остава втори с 45 точки и е на 5 от лидера Арсенал, който е и с мач по-малко на сметката си.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!