Нюкасъл и гостуващият Уест Хям завършиха 1:1 в мач от 22-рия кръг на английската Висша лига.

Още в 1-вата минута топката навести мрежата на гостите след удар на Джо Уилък, но попадението не беше зачетено след намеса на ВАР заради напуснала очертанията на терена топка в хода на атаката. Две минути по-късно домакините все пак поведоха, след като Калъм Уилсън получи от Шон Лонгстаф и с мощен шут вкара за 1:0.

Половин час след началото удар на Лукас Пакета от границата на наказателното поле премина покрай целта. Получи се лек рикошет. „Чуковете“ изпълниха корнер и Пакета успя да изравни за 1:1.

В края на първото полувреме Найеф Ажер посрещна с глава подаване от пряк свободен удар, но не намери вратата.

След почивката в 54-ата минута удар на Алан Сен-Максимин беше блокиран пред голлинията.

Четвърт час преди изтичането на редовното време Калъм Уилсън излезе на добра позиция, но беше неутрализиран от защитата на лондончани.

В 82-рата минута удар с глава на Калъм Уилсън беше отразен от Лукаш Фабиански, а до края на мача нямаше други голови положения.

След равенството "свраките" са четвърти с 40 точки, а "чуковете" заемат 16-а позиция с 19 и са на една пред 18-ия Евертън, който е в зоната на изпадащите. В следващия кръг Нюкасъл гостува на Борнемут, а за Уест Хям предстои трудно домакинство на Челси.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!