Тотнъм победи у дома втородивизионния Брентфорд с 2:0 в лондонския сблъсък от 1/2-финалите на турнира за Купата на Лигата и ще спори за девети път за трофея, а противник ще му е победителят от дербито между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити.

Муса Сисоко (12) и Хьон-Мин Сон (70) бяха точни за „шпорите“, които получиха и помощ от ВАР след почивката, когато попадение на „пчеличките“ не бе зачетено заради тънка засада. Гостите играха за първи път на 1/2-финал в голям турнир и завършиха мача в намален състав, след като в 84-ата минута Джошуа Дасилва бе изгонен с директен червен картон.

Домакините поведоха с първата си по-опасна атака в 12-ата минута, когато Серхио Регилон центрира в наказателното поле и постави топката на главата на Муса Сисоко, който отбеляза за 1:0. Това бе негов първи гол за Тотнъм от декември 2019 година, когато се разписа за убедителната победа с 5:0 срещу Бърнли.

Брентфорд трудно стигаше до добри положения пред Юго Лорис. До такова се стигна в 35-ата минута, но ударът с глава на Тони бе твърде слаб. В края на полувремето "шпорите" направиха сериозен пропуск, като Лукас Моура отправи неточен удар с глава.

През втората част домакините продължиха да имат инициативата и след час игра Хьон-Мин Сон бе оставен непокрит в наказателното поле. Кореецът шутира от воле, но малко не му достигна, за да отбележи красив гол.

Гостите стигнаха до гол в 64-ата минута, когато при центриране от корнер се стигна до суматоха пред Лорис и Тони отбеляза отблизо с глава. Съдията получи обаче сигнал от ВАР и не призна попадението заради тънка засада. Шест минути след това Сон бе изведен на скорост и хладнокръвно удвои аванса на домакините.

До края сериозни пропуски направиха Хари Кейн и Танги Ндомбеле, който в 76-ата минута нацели греда от малък ъгъл. В 84-ата минута "пчеличките" останаха с човек по-малко на терена, след като Дасилва извърши груб фаул. Съдията Майк Дийн получи помощ от ВАР и показа червен картон на футболиста.

Така Тотнъм достигна до финала, а неговият съперник ще стане ясен след сблъсъка между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити утре на "Олд Трафорд" от 21:45 часа българско време.