Габриел Жезус се превърна в главното действащо лице в срещата Арсенал - Лестър от втория кръг на Висшата лига. Възпитаниците на мениджъра Микел Артета победиха с 4:2 Лестър и имат пълен актив от 6 точки. 

Привлеченият от Манчестър Сити Габриел Жезус вкара два от головете и асистира за другите два. Бразилецът на няколко пъти се размина и с хеттрик. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 20-ата минута Джака засече с глава центрираната топка, която нацели гредата, а след добавката Зинченко я изпрати в аут. В 23-ата Жезус откри с отлично изпълнение. Топката стигна до него в наказателното поле и той с много техничен удар я насочи към горния ляв ъгъл на Дани Уорд. Това бе първото попадение на бразилеца в официален мач за "артилеристите", след като нижеше гол след гол в предсезонните контроли, включително блесна с хеттрик за спечелването на "Емирейтс Къп" - при победата с 6:0 над Севиля. 

Второто попадение във вратата на Лестър падна в 36-ата. След ъглов удар топката стигна до Жезус на далечната греда и той покачи на 2:0. Малко по-късно бразилецът бе близо до хеттрик, след като се освободи от Джони Еванс и излезе сам срещу Уорд. Бранителят обаче се реваншира и успя в последния момент да отклони топката.

Малко преди почивката Лестър се надяваше, че ще получи дузпа след сблъсък между Варди и Рамсдейл в наказателното поле. Ситуацията бе гледана с ВАР, а главният съдия я гледа и на монитор. След това реферът реши да не посочва бялата точка. Съприкосновението между Варди и вратаря беше много леко и той реши, че това не е дузпа.

Лестър намали в 53-ата минута, когато Салиба си отбеляза автогол. Бранителят отклони топката с глава и тя мина покрай излезлия Рамсдейл. След изпълнението на центъра Арсенал организира атака и си върна преднината от два гола след грешка на Уорд. Вратарят изпусна топката, тя стигна до Джака и той я насочи към опразнената врата - 3:1.

И двата отбора продължиха да атакуват, а Жезус продължаваше да се откроява с отлична игра. В 67-ата минута той като на парад премина през няколко играчи на гостите, опита подаване към съотборник, но никой не успя да засече топката.

Брендън Роджърс направи смени в офанзивен план и това даде свежест на атаката на "лисиците". Медисън направи резултата 3:2 в 74-ата минута, но Лестър отново веднага получи гол. Мартинели се разписа във втори пореден мач - 4:2, с което подпечата победата на Арсенал. 

Шампионът Манчестър Сити победи без проблем Борнемут с 4:0 в друг мач от втория кръг. Ерлинг Холанд не успя да се разпише днес.

"Гражданите" решиха всичко още първото полувреме с попадения на Илкан Гюндоган, Кевин Де Бройне и Фил Фоудън. След почивката Джеферсън Лерма си вкара автогол, а Холанд удари греда.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК