Арда излезе с позиция след срещата на отбора срещу Локомотив (София), спечелена с 3:0 в Кърджали, след като се появи възможност въпросният мач да не се проведе заради недоволството на ръководството на домакините срещу съдийството.

„Искам да дадем гласност на неща, които се случват. Неприятни са, но трябва да ги кажем такива каквито са. В мача с ЦСКА 1948 бяхме ощетени от съдийската бригада и написахме декларация към футболния съюз да обърнат внимание. Единствено Кръстаич ни върна жеста, че е съпричастен с това, което се случва тук и посети наш мач. Желанието ни беше Валентин Железов и Васимир Ел-Хатиб да не свирят наши мачове, тъй като всички смятаме, че ни ощетиха в тази среща. Ние искаме да играем феърплей. Сега обявихме, че играем за седмо място, но искаме съдиите да свирят това, което виждат. Не получихме отговор, но в началото на седмицата назначиха Ел-Хатиб. Нямаше пак отговор и съдията си дойде. Ние нямаме против съдиите, но смятаме, че тези хора влияят на определени отбори. Ние знаем, че се допускат грешки, но нека те бъдат непреднамерени. Ние стоим на тази позиция. Доста нерви ми отне днес, тъй като трябваше да играем мача. Имаше напрежение и да не излезем за този мач. Заради това даваме гласност на това нещо“, заяви спортният директор Ивайло Петков.

„Ивайло доста неща каза, но аз бях днес категорично днес против да излезем да играем, защото няколко пъти опитваме да кажем, че така става, че ние сме ощетени. Петков и треньорът ни убедиха ръководството да не лишим феновете от играта. Няма да позволя отборът на Арда да бъде боксова круша на няколко отбора. Поискахме елементарни неща. Оттук-нататък ще излезем, ще играем нашите мачове, но аз пак казвам, догодина ще направим 100 години“, продължи изпълнителният директор.

„Арда е сериозен отбор, който пак повтарям, няма да бъде боксова круша. Такива съдии, Васимир Ел-Хатиб, Железовци, Драгановци, които да влияят на резултата, на тях трябва да се забрани да свирят мачове. Все пак благодаря за вниманието", пък беше коментарът на изпълнителният директор Ахмед Моллахасан.