Завърналият се начело на Арда Стамен Белчев изведе футболистите на първа тренировка от зимната подготовка. Играчите бяха аплодирани от фенове, които бяха дошли да наблюдават заниманието на стадион "Арена Арда". 

В тренировката се включиха 19 футболисти, сред които и двама юноши на клуба Джанер Хасан (16 г.) и Емир Юсеин (15 г.). 

"За мен е чест, че се завръщам в Арда. Надявам се да изпълним задачите, поставени пред отбора. Всички, които напуснаха, със сигурност са добри футболисти, но ние имам достатъчно на брой. Може би на един-два поста ще търсим да подсилим отбора, но не на всяка цена, трябва да бъдат доказани футболисти. Целта е място в топ 6", каза Белчев.  

Спортният директор на Арда Ивайло Петков съобщи, че Иван Коконов, към когото има интерес от други клубове, започва подготовка с тима. Бившият национал добави, че продължават да се търсят нови спонсори.

"Искам да спра всички спекулации. Подчертавам, че с всички футболисти се разделихме по взаимно съгласие - и двете страни са съгласни. Кой какво е казал, кой какво е направил - всичко е приключило, в добри отношения се разделихме с всички футболисти. Да, бюджетът е ограничен, няма да крия. Почти всички в клуба си намалиха заплатите, само и само да продължи да съществува Арда и да се развива. Не мога да коментирам всяка спекулация, Коконов е футболист на Арда, има договор с Арда. Продължаваме да търсим нови спонсори, не сме спирали от миналата година. Общината и местният бизнес поемат цялата тежест на отбора, те задържат отбора в Първа лига", каза Ивайло Петков.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022