Лийдс загуби у дома от шампиона Манчестър Юнайтед с 0:3 и приключи с участието си в тазгодишното издание на турнира "Карлинг Къп". Димитър Бербатов започна титуляр за гостите и остана на терена до последния съдийски сигнал на двубоя от третия кръг на надпреварата. Митко беше доста активен, но не успя да се разпише във вратата на втородивизионния тим. Головете за "червените дяволи" вкараха Майкъл Оуен на два пъти и Райън Гигс още преди почивката.

Мачът започна с доста високо темпо, като още в първите минути гостите взеха инициативата. Все пак първо домакините имаха шанс да стигнат до гола в 5-ата минута, когато след изпълнение на корнер на два пъти Димитър Бербатов трябваше да чисти топката пред голлинията на "червените дяволи". Вратата на Юнайтед в този двубой пази 21-годишният Бен Амос, а Давид Де Хея остана резерва.

Превъзходството на гостите даде резултат в 15-ата минута, когато атака преминала през Бербо и Джи-Сунг Парк бе завършена по блестящ начин от Майкъл Оуен с удар по земя за 0:1. И след гола Манчестър Юнайтед продължи да е по-активният тим. В 32-ата Маме Бирам Диуф подаде към Оуен, който с бомбен изстрел от границата на наказателното поле вкара за 0:2. До края на полувремето два сериозни пропуска направи Антонио Валенсия. В добавеното време на първото полувреме Райън Гигс преодоля прекрасно съперник в наказателното поле на домакините, промушвайки топката между краката му, а след това стреля изненадващо с левия крак, правейки безпомощен вратаря на Лийдс Андрю Лонерган - 0:3.

След почивката 37-годишният Гигс бе заменен от младока Пол Погба (роден на 15 март 1993 г.). В 56-ата минута грешка в отбраната на домакините позволи на Бербатов да напредне към наказателното поле, след което последва пас към Оуен, но прехвърлящият удар на бившия английски национал не бе достатъчно точен.
 
Последваха скучни минути с игра в средата на терена без предимство за нито един от двата тима. В самия край на мача Бербо бе поставен да играе като защитник и се справи много добре, като на няколко пъти изчисти топката. В добавеното време пък Нунес от домакините изпусна сам срещу вратаря на гостите Бен Амос. В крайна сметка трите гола преднина бяха напълно достатъчни за Манчестър Юнайтед да елиминира Лийдс и да продължи в следващия четвърти кръг на "Карлинг Къп". По този начин "червените дяволи" успяха да отмъстят на съперника си, който им нанесе срамно поражение на "Олд Трафорд" в началото на миналата година. БЛИЦ припомня, че на 3 януари 2010-а Лийдс изхвърли Димитър Бербатов и съотборниците му от ФА Къп, побеждавайки с 1:0 след попадение на Джърмейн Бекфорд. И тогава Митко игра цял мач срещу Лийдс, но не успя да се разпише.

Лийдс - Манчестър Юнайтед 0:3

0:1 Майкъл Оуен (15), 0:2 Майкъл Оуен (32), 0:3 Райън Гигс (45+1)

Лийдс: Лонерган, Лийс, Бромби, О’Дий, Уайт, Сногграс, Хаусън, Клейтън, Маккормак (66-Нунес), Кю (52-Вайринен), Бекио (52-Форсел)
Резерви: Рачубка, О’Брийн, Браун, Тейлър

Манчестър Юнайтед: Бен Амос, Антонио Валенсия, Майкъл Карик, Езекиел Фриерс, Фабио Да Силва, Маме Бирам Диуф (70-Дани Уелбек), Джи-Сунг Парк, Райън Гигс (46-Пол Погба), Федерико Македа (77-Коул), Димитър Бербатов, Майкъл Оуен
Резерви: Де Хея, Браун, М.Кийн, Торп

Стадион: "Еланд Роуд" - 31 031 зрители
Съдия: Джоунс
Жълти картони: Одей и Снодграс (Лийдс), Фабио и Диуф (Юнайтед)




szólj hozzá: Lee 0-3 Mu