Селекционерът на България Росен Барчовски съжаляваше много след загубата с 59:67 от Словения в първия мач от Евробаскет 2011 и пропуснатата възможност да запишем победа.

"Пропуснахме уникален шанс. Водехме с 6 точки - 57:51. Пропуснахме и два фаула, а можехме да вкараме 4. Трудно е, а всяка една точка е изключително важна в такъв момент", коментира Барчовски след мача в Клайпеда.

"Накрая, когато се решаваше мачът, те вкараха две тройки, а до този момент имаха само една. Това са Лакович, Лорбек - хора, които получават милиони и затова играят в големи отбори. Тази разлика, която е малка всъщност, е много голяма. Ние пропуснахме отворени шутове от чисти позиции, направихме и няколко грешки. В един момент заиграхме много вдъхновено и бях убеден, че ще бием", коментира още Барчовски.

"Хубаво е, че играхме като равни и за малко да бием. Дано да можем обаче да се възстановим, защото ни предстои много важен мач. Убеден съм, че тази игра ще ни вдъхнови", каза още Росен Барчовски, а по повод втория мач на България на Европейското срещу Белгия заяви: "Грузия са с едно ниво по-нагоре от миналата година. С двама нови играчи. Може би Белгия е на нашето ниво и ще трябва да изчистим тези грешки и да се възстановим. Това е - излизаме на битка срещу Белгия."

Вторият мач на "трикольорите" от Група "D" на Евробаскет 2011 е от 15:30 часа днес и ще бъде предаван директно по БНТ 1. Белгия вчера падна в първия си мач - 59:81 от Грузия.