Селекционерът на мъжкия ни национален отбор по баскетбол Росен Барчовски заяви, че е имало много обиди и негативизъм по пътя към класиране за Евробаскет 2022. Както е известно, след десетгодишна пауза националите ни се класираха за европейския шампионат, след като в събота постигнаха успех с 66:65 над Латвия в Рига.

„Имаше голям негативизъм. Обиди от анонимници, от хора, които не могат да застанат с лицето си и да ми кажат нещата в очите. Имаше някакви безпочвени критики в нашата общественост. Само с успеха може да запушим устите на хората", заяви Барчовски.

"Много съм доволен от мача с Латвия. Не си спомням да съм бил толкова щастлив от някоя среща. Винаги съм ходил в националния отбор с удоволствие. Този път обаче беше по-голямо, защото в този състав имах възможност да работя със страшно трудолюбиви и всеотдайни хора без претенции, които се подчиняват на треньора. В такива момента работата на един специалист става лесна. Бил съм в отбори с трудни характери и тогава ролята на треньора не може да се види. Тук това се случи и заради това и Господ ни помогна, но имахме и шанс разбира се", добави 60-годишният специалист.

"Една точка! Това е половин кош, не цял. Можеше да бъде в обратната посока и тогава настроението щеше да бъде на 180 градуса. Много ни е труден спортът, тъй като една точица може да те качи на небето или да те свали на земята. Призивът ми е да се гледа малко по-трезво, защото една точка не променя моя 30-годишен труд като треньор, нито тяхната 10-15 годишна кариера. В случая имахме шанс, другият път може и да нямаме. Нека не очерняме труда на хората", обяви националният селекционер.

"Имал съм различен вид поведение относно това какво чувам и какво искам да чувам. Единият начин е да не чета нищо, но този път си казах, че ще чета и най-гадните неща. Знаех, че това ще ме амбицира. Прочетох какъв съм и го използвах това нещо. Не е приятно, но дава хъс, злоба и мотивация", завърши Росен Барчовски.