Капитанът Филип Виденов ще прекрати кариерата си в мъжкия баскетболен отбор на България. Това призна самият той на летище София след завръщането на тима от Германия. След вчерашното поражение с 69:79 от Бундестима на практика загубихме шансове за класиране на европейското през 2013 г.

"Малко проспахме тези квалификации. Не играхме както трябва в първите два мача. Сякаш чакахме първите два мача да минат ей така, а противниците ни не бяха чак толкова слаби. За съжаление, най-вероятно ще отпаднем. Бяхме в лесна група на европейското първенство, и сега пак попаднахме в лесна група. Но не успяхме да продължим тогава, а вероятно ще бъде същото и сега”, заяви Виденов. Той призова да не бъдат отправяни персонални обвинения нито към треньорите, нито към играчите, защото вината била на всички.

"Вероятността да се откажа от националния отбор е 90 процента. Но нищо не се знае за следващата година, има време. Затова си оставям и 10 процента за другия вариант, каза още Виденов. - Сега ни предстои мач с Люксембург, който може и да ни оставя някакви шансове за класиране, но не всичко е в наши ръце. Най-напред ще играем за публиката, а пък ако нещо се случи – добре."