Легендарният баскетболист Георги Младенов получи почетния знак на президента от държавния глава Георги Първанов. Поводът за церемонията е днешният бенефис на Младенов. Двубоят между “Левски” и настоящия европейски клубен шампион Панатинайкос е днес от 19:30 часа в зала “Арена Армеец”. Награден от президента беше и легендарният треньор на гръцкия гранд Желко Обрадович.

“Чест е да получиш от ръцете на президента почетния знак. Приемам го не само като оценка за мен, но и за целия ни баскетбол. Горд съм. Нямам година, която да отлича, защото във всяка съм работил и съм давал максимума. Днешният ден е специален за мен и трудно ще го забравя. За първи път ми се случва да се притеснявам за мач. Надявам се залата да е пълна. Малко по-особено се чувствам”, заяви Георги Младенов, който беше на събитието със семейството си.

“Най-много чакам мача, за да видя тези хора, които са ме съпровождали през тези години. Събудих се с чувство за нещо, което предстои, че трудът ми ще бъде оценен, но и с чувство на тъга. Не мога да формулирам тези смесени чувства. Всичко е благодарение на баскетболен клуб “Левски” и специално на Тити Папазов. Думата “благодаря” е слаба. Надявам се това, което правят “Левски” и Тити, наистина да заслужавам. Синът ми още не може да осъзнае какво се случва. На 11 години е. Усеща някак си, че е по-специален ден”, сподели още Георги Младенов./БЛИЦ