Селекционерът на баскетболния ни национален отбор Георги Младенов отново пое изцяло вината върху себе си за новата загуба в Група "В" на квалификациите за ЕвроБаскет 2015 и призова играчите да бъдат оставени да се подготвят в нормална обстановка за оставащите срещи. Снощи "трикольорите" отстъпиха и на Израел (84:100), като по този начин записаха трето поредно поражение.

"Как да победим като ни вкарват 100 точки. На полувремето ни вкараха 46 точки, а след това пускаме 54 – излиза, че за да победим трябва да вкараме 110. Смея да твърдя, че направихме абсолютно всичко за скаутинга на отбора, но все едно, че за първи път виждахме израелците. Много слаба игра в защита - 46 точки ни вкараха до полувремето и 54 второто. Третата част ни отбелязаха 36 точки, а ние играхме такава защита все едно се срещаме за първи път и като пионерски отбор", коментира разочарованият Жоро Младенов. 

"Нямаше я агресията от Черна гора и резултата е ясен. Нямаше и 30% от концентрацията и агресията, която показахме в мача с Черна гора. Сякаш с тези момчета играем по-добре навън и аз знам каква е причината – имаме 7-8 дебютанти и има напрежение, че са пред собствена публика. Това са реалностите. Това е българският национален отбор и това ще бъде гръбнакът на този тим. Тези момчета трябва да ги пазим, а не да почнем сега да ги плюем и очерним", призова националният селекционер.