Българският шампион Лукойл Академик ще изиграе четвъртата си среща от груповата фаза на Еврочалъндж срещу Бенфика. Двубоят бе отложен за днес поради мача на футболния тим на португалците в Шампионската лига. "Студентите" излизат срещу именития си съперник от 19:00 часа българско време.

Лукойл Академик все още не е усетил вкуса на загубата в Група "С" на третия по сила баскетболен турнир на Стария континент. "Студентите" са с три успеха, след като записаха по една победа срещу всичките си съперници. Лукойл отвя Бенфика с 92:71 в София и днес ще гони втори успех срещу португалците. След загубата от Лукойл обаче Бенфика влезе в силна серия, побеждавайки Тарту Рок и Лугано Тайгърс и сега ще търси реванш и трета поредна победа в групата. При успех тази вечер "студентите" ще си гарантират със сигурност продължаването в следващата фаза.

Най-стабилен в европейските мачове на Лукойл Академик до момента е Каспарс Камбала, който бе и основното действащо лице при домакинството на Бенфика. Той записва средно по 16.3 точки и 8.3 борби на мач и дава голяма стабилност под коша. На гардовата позиция пък Доминик Джеймс също се справя добре с 13.7 точки и 2.7 асистенции на среща. Добри включвания правят и Брандън Хийт и Травис Питърсън, а Бенфика ще срещне сериозни затруднения срещу силната атака на Лукойл.

Много силен за португалския тим в трите мача от Група "С" до момента е Грегъри Дженкинс. Той има средно по 17.0 точки и 8.3 борби и ще е основната сила на домакините срещу Камбала и Питърсън под коша. Бен Рийд също прави добри включвания с 13.7 точки и 5.0 борби на среща. /БЛИЦ