Баскетболният "Левски" официално подписа договор с Адриатическата лига за участие от следващия сезон. Пресконференция днес дадоха шефът на турнира Роман Лисац, новият президент на "Левски" Леонид Гайдаджиев, Константин Папазов и капитанът на тима Стефан Георгиев.

Гайдаджиев започна с кратко представяне на кариерата си до момента: "12 години съм бил президент, 8 години на моя клуб в Македония и 4 години на федерацията. Стигнахме до решението, че с моя опит ще помогнем на "Левски". Надявам се още тази година да спечелим титлата и така да вземем трите възможни купи (до момента "сините" спечелиха Купата на България и Балканската лига). Надявам се, че ще представим достатъчно качествено България в Адриатическата лига", заяви Леонид Гайдаджиев.

Македонецът постави още вчера първата цел пред Тити Папазов и отбора за следващия сезон - шампионска титла и минимум 10-о място в Адриатическата лига. "За бюджет все още е рано да говорим, нека завърши този сезон. Само ще ви кажа, че до две години всички български баскетболисти, които се състезават и тук, и в чужбина, ще искат да играят в "Левски". Моето желание е отборът да бъде съставен предимно от българи и само 4-5 чужденци, ако бъдат наистина класни. Защото чужденците идват да играят за пари и статистиката, те не знаят какво е "Левски", добави президентът.

"Като президент на македонската федерация изгоних Перо Антич от националния отбор. За мен на първо място трябва да има ред и дисциплина. "Левски" не е нито Гайдаджиев, нито Тити Папазов. Смятам, че участието ни в Адриатическата лига е плюс не само за "Левски", а за целия български баскетбол. Да - ще участваме в българското първенство следващия сезон. Но с какъв състав ще стане ясно по-нататък", завърши Гайдаджиев.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ