Константин Папазов и Сашо Везенков се спречкаха след интервютата, които дадоха след края на втория мач от финалната серия в баскетболното ни първенство. "Левски" изравни на 1:1 след победа тази вечер над Лукойл Академик със 76:75, след която двамата треньори си размениха остри реплики.

Докато разгорещеният Папазов даваше интервю за медиите, Везенков говореше за телевизията, предаваща двубоя - НЮЗ 7. Тити чу думите му "превъзбуден олигофрен", "да отива на "4-и километър", за да го освидетелстват" и при завръщането на Везенков при паното за интервюта, където се бяха събрали представителите на медиите, двамата започнаха да се карат. Треньорът на Лукойл избута Папазов, който вървеше след него и отиде пред останалите журналисти. В този момент феновете на "Левски" започнаха да псуват Везенков и той реши да се върне към съблекалнята. На връщане двамата продължиха със словесните престрелки, но всичко приключи бързо, след като бяха удържани от хората около тях.

"Контролирахме целия мач. Осем минути от последната част "Левски" нямат фаул и както винаги големият специалист, най-големият български треньор винаги има претенции. Където той отиде тази година, станаха уникални скандали. Така стана в Ботевград, с Рилски спортист, сега и с нас. Ако тази е цената на победата, нека спечели. Но това е просто една игра и тя се казва баскетбол и е за интелигентни хора", заяви Везенков.

"Мен да не ме заплашва, нито съм Росен Барчовски, нито Аце Тодоров. На мен за баскетбол да не ми говори. Създателят на всичко... Не искам повече да ми говори", продължи ядосаният наставник на "студентите".

"Аз също съм левскар, и то от много-много по-рано от него, защото съм и по-голям малко, но не е това начинът. Той наистина е луд, не се отричам от думите си. Вече ме съдят доста хора, ако иска и той да ме даде. Момчето не е добре, да не казваме луд, за да не се обиди", добави треньорът на Лукойл Академик.

Отношение по скандала взе и националният селекционер Георги Младенов, който изгледа на живо срещата - "Чух, че е имало нещо, но не мога да коментирам като не съм видял. Вижте, напрежението е огромно. С тази победа "Левски" си осигури поне още два мача. Неприятно е, но е нормално така да се получава. Зарядът е огромен."