Константин Папазов пожела повече трофеи на "Левски" навръх 100-годишния юбилей на спортния клуб, след като воденият от него баскетболен тим за мъже победи със символичното 100:97 Черно море във финала за купата на България. Футболните пристрастия на ексцентричния треньор не са тайна, като "Левски" има шансове в същия турнир, където е на 1/4-финал.

"Изключително щастлив съм от спечелената купа, която е първа за спортния клуб навръх вековния юбилей. Надявам се "Левски" да има още успехи през тази година. Символичен е и фактът, че реализирахме точно 100 точки на финала в 100-годишнината. Щастлив съм, защото, ако не бяхме успели, аз абсолютно заслужено щях да съм главен виновник", заяви Папазов след триумфа в зала "Универсиада".

"Присъствието на феновете е едно от предимствата на "Левски" пред останалите отбори. Много им благодаря за подкрепата. Безспорно присъствието на Брендън Хийт променя класата на отбора. Безспорно Лайнъл Чалмърс се промени с присъствието на Хийт и стана още по-силен. Днес имаме резерви в доста от играчите, но това е финал, в който целият натиск беше върху нас. Голямата разлика между "Левски" и останалите отбори е именно присъствието на феновете", продължи спецът.

"Вярно, че и лошата реклама е реклама, но наистина може би единственото, за което съжалявам е, че в момент на афект излязох и се поддадох на провокацията. Честно ви казвам, аз съм искрен човек. Много е лесно сега да се разкайвам и да кажа, че сбърках. Убеден съм, че не съм сбъркал с феновете от Самоков, защото това е нещо, което аз много време събирах и вече не издържах. Но категорично мога да заявя, че сбърках в случая с Боби Чилингиров, но само на него ще му кажа нещо, което е много важно, че от тук нататък ще се виждаме само в съда. Защото, да, аз го нарекох "ку*ва" и той може да ме съди мен за това нещо, но той дойде и ми каза, че аз съм срам за баскетбола. Със сигурност съм правил много лоши неща и със сигурност между тези неща съм направил и много добрини за българския баскетбол. Така, че моето поведение е под всякаква критика в този момент и пак казвам - благодаря, че донякъде и вие журналистите бяхте търпеливи", коментира отново скандала след победата над Рилски спортист в събота.

"Най-вече благодаря на моите състезатели, защото днес, ако бяхме загубили, си представям какво щеше да бъде в медиите. Досега обесен треньор няма на мегдана. Истината е, че за 15 години никога не съм се изхвърлял. Сега съм убеден, че с тази селекция, ние не можем да бъдем победени в плейофна серия. Лукойл ще реагира. Между другото, играч, който ние искаме да вземем и следим два месеца, днес се оказа, че и Лукойл го искат. Няма да допуснем да стане панаир, но Сашо Везенков е така устроен, че няма да остави да бъде победен. Но аз имам голяма амбиция, простил съм му, но трябва и Господ да му прости и ние ще бъдем шампиони, убеден съм", закани се на "студентите" Тити Папазов.

"Искам да поздравя и момчетата от Варна, защото те са герои. Това е първият отбор, който е отбелязал 97 точки на "Левски" тази година и със сигурност мога да твърдя, че е отбор, който играе много приятен баскетбол. В решаващите моменти именно класата на Хийт, на Чалмърс беше важна. Може би това беше и ролята на съдбата, че тази година по повод 100-годишния юбилей да се спечели първата Купа от баскетболния отбор, и то с вкарани точно 100 точки. Със сигурност един такъв успех носи след себе си позитивна енергия", добави доволният Тити Папазов.

Article.jpg