Хеликоптерът, който се разби в хълм край град Калабасас, щата Калифорния, и погуби легендарния баскетболист Коби Брайънт, 13-годишната му дъщеря Джиана и още седем човека, е получил специално разрешение да лети в лоши метеорологични условия. Това стана ясно след като бе изваден аудио записът от комуникацията между контролната кула в Лос Анджелис и летателния апарат, съобщава CNN. 

Звуковият файл беше разпространен и от "Дейли Стар". В него се чува как от контролната кула уведомяват пилота, че машината лети прекалено ниско. Секунди по-късно хеликоптерът се разбива и всички на борда му загиват.

"Видимостта беше толкова ниска в неделя сутринта, че полицията в Лос Анджелис е заземила хеликоптерите си", обясни говорителят Джош Рубенщайн. 

Личният самолет на баскетболната легенда Коби Брайънт обаче е има специален пропусквателен лиценз (SVFR), който му позволява да лети в по-лоши атмосферни условия и при намалена видимост, както е било в случая - на места с гъста мъгла.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След като от контролната кула на летището в Бърбанк казват на пилота, че лети доста ниско, той казва: "Поддържам специален VFR при или под 2500 метра."

Както вече стана ясно, причината да се стигне до катастрофата е авария в задната перка на хеликоптера. 

ВСИЧКО ЗА КОБИ БРАЙЪНТ ЧЕТЕТЕ ТУК!