Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Специализираният баскетболен журналист Сотирис Ветакис от изданието „Sports DNA” попари всички европейски отбори, имащи намерение да привлекат в редиците си българския баскетболист Александър Везенков.

“Везенков вече не е толкова негативно настроен към НБА. Той е решен да се възползва от втори шанс в Лигата, където и да му бъде предоставен“, написа Ветакис в социалната мрежа „Х“.

Неговата публикация се появява в момент, в който гръцки медии съобщиха за мегаоферта на Панатинайкос към Спортист №1 на България за 2023 г. Според „Gazzetta.gr“ „детелините“ предлагат тригодишен договор и заплата от 17 милиона евро.

Има информации, че на Везенков е било предложено да се върне и в Олимпиакос срещу 10 милиона евро и също тригодишен договор. Твърди се, че турският Ефес Анадолу също следи ситуацията с българина.

Както е известно, 28-годишният баскетболист има гарантиран още един сезон от контракта си със Сакраменто Кингс. Александър Везенков няма намерение да остане при „кралете“ и се надява да бъде разменен при сделка с друг отбор от Лигата.