Управителният съвет на българската федерация по баскетбол отхвърли предложението на Лукойл да домакинства в плейофите в своята зала в Правец. Молбата на шампионите предизвика сериозно напрежение в последните седмици и бе прехвърляна между федерацията и Национална баскетболна лига. Все пак се стигна отново до гласуване между членовете на федерацията, които показаха здрав разум. С пет срещу два гласа молбата на Лукойл Академик бе отхвърлена.

"За" гласуваха директорът на Лукойл Академик Тодор Стойков и Иван Чолаков. Против бяха президентът Георги Глушков, президентът на Рилски спортист Петър Георгиев, треньорът на Рилски спортист Росен Барчовски, мениджърът на зала "Триадица" Иван Ценов и шефът на съдийската комисия Стефан Станев.

Така полуфиналните и финалните мачове от първенството трябва да се играят в зали с капацитет над 1200 зрители. Такава наредба приеха самите членове на УС миналото лято, за да се избегнат рисковете решителни двубои да се гледат от 400 души!

Остава отворен въпросът къде Лукойл Академик ще приема противниците си за полуфиналите и евентуално финалните мачове. Вариантите са залата в Ботевград, в "Универсиада" или в друг град. С оглед съперничеството с Рилски спортист - Самоков, отпада като вариант.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ