Президентът на Рилски спортист и шеф на Националната баскетболна лига Петър Георгиев заяви, че той е разрешил казуса "Станимир Маринов" в полза на играча. "Аз взех крайното решение по казуса и не съжалявам за това, че му позволяваме да играем", каза Петър Георгиев пред "Тема спорт". Припомняме, че Станимир Маринов напусна Балкан Ботевград през лятото и започна да тренира с "Левски". Известно време обаче нямаше право да бъде картотекиран. Националната баскетболна лига с президент Петър Георгиев обаче взе решение да бъде картотекиран въпреки че от Балкан ще обжалват пред Арбитража. От Ботевград все още твърдят, че националът има договор до май 2015 година и няма никакво основание да бъде разтрогнат. В същото време Станимир Маринов е завел дело срещу клуба от Ботевград в съда за наложени глоби. От Балкан посочват, че именно докато се води дело нито една друга институция няма право да взима решения по казуса.

"Това момче е ценно за нашия спорт. Искаме да пазим националите и да им помагаме да се развиват. Е, как Станимир Маринов, ще се развива, ако трябва да изчака решението на съда. Могат да минат 1-2 години, докато се произнесат магистратите. През този период няма да играе ли? Не мога да го допусна без значение дали става въпрос за "Левски", Рилски спортист, Балкан или друг отбор. Ако не им харесва - тръгвам си и да си ръководят лигата, както искат. А вече Балкан и "Левски" може да си се съдят колкото си искат", допълни Петър Георгиев.

"Левски" вече с картотекирания Станимир Маринов приема днес Рилски спортист от 19:30 часа в София. "Можех да отложа решението си с още няколко дни. И защо? За да не играе срещу нас. Напротив - предпочитам пова момче да покаже какво може именно срещу Рилски спортист. Не се страхуваме, че може да загубим, защото е спорт - всеки губи. Важно е обаче да позволим Станимир за упражнява професията си", каза още босът на Рилски спортист.