ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Константин Папазов остава селекционер на националния отбор на България по баскетбол. Нашите не успяха да се класират за европейското първенство през 2015 година от първия опит, след като загубиха елиминационната битка с Естония. След противоречиви мачове в предквалификациите и разразили се скандали целта не беше изпълнена. Близнаците Деян и Калоян Иванови обявиха, че се отказват от тима, а вторият опит да се класираме минава през същинските квалификации догодина.

„Естествено, че не е приятно. Изводите обаче трябва да направим, след като се събере управителният съвет. Всяко едно прибързано решение ще доведе след себе си до нова грешка. Трябва първо да направим анализ на ситуацията. Но не такъв от тези квалификации, а цялостен, защото мъжкият отбор е само върхът на айсберг. Нямаме бърза работа. Смяната на Папазов не стои на дневен ред. Като го сменим какво ще стане? Да не би играчите ни да станат по-добри от това? Той има договор, който ще изпълни“, заяви Глушков пред „Тема спорт“.

Президентът на федерацията обаче призна, че отборът трябва да получи свежа кръв. Тя ще дойде от играчите, които станаха 14-ти на европейското първенство за младежи до 20 години това лято под ръководството на Любо Минчев: „С оглед на резултатите той единствен е на европейско ниво. Останалите сме под него. Всички, не само определени имена, а всички, сме под него. Има достойни момчета от младежите, които заслужават място в първия отбор. Догодина трябва да го получат. Това обаче е мое мнение, защото крайното решение е на треньора“, завърши Глушков./БЛИЦ