Треньорът и президент на баскетболния Левски Константин Папазов отново скочи по повод големия скандал, свързан с неплатена такса за картотеката на един от играчите му - Йордан Минчев. Заради това от родната федерация решиха "сините" да загубят служебно полуфиналната серия с Балкан (Ботевград). 

Папазов обясни, че БФБаскетбол е трябвало да заплати таксата от 250 швейцарски франка за картотекирането на Минчев. Тази вечер се очаква решение от Арбитражната комисия относно обжалването от страна на Левски за трите им служебни загуби от Балкан. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Треньорът на шампионите добави, че "сините" са имали опция да заплатят сумата, но по правилник федерацията е задължена да го направи. 

"Описва се в трета книга, 66-и параграф, че таксата се плаща от Българска федерация по баскетбол. Дава се опция и клубът да я плати, но това не отнема правилото федерацията да я плати. Нашата жалба е, че Йордан Динков Минчев има картотека и има лицензионен лист, където присъства, и никъде не е упоменато, че не е платена таксата на ФИБА. Това е единственото задължение. Ако те го бяха поставили с нота, че Йордан Минчев има звездичка, както има звездички при чужденците, тогава щеше да е различно", обясни Папазов, който се яви на изслушване пред Арбитражната комисия.

"Не съм виновен, че някой не си е свършил работата. Ние от ден първи тренираме абсолютно професионално. Няма нищо по-хубаво от това датата на следващия мач с Балкан да бъде 28-и. След като ние сме победили в едно такова дело, няма да питам кой ще погасява разходите", коментира още Тити Папазов.

Кадри "Спортал":