Александър Везенков продължава преживяването си в Барселона. След като в четвъртък по обяд беше официално представен като ново попълнение на каталунците по-късно вечерта направи и първа тренировка.

Треньорът на каталунците Шави Паскуал проведе занимание с по-голямата част от играчите от миналогодишния състав и новите попълнения начело с Везенков. На събирането присъстваха и бившият гард на Бостън Карлос Аройо, сенегалецът Моуса Диане, бившето крило на Армани Милано Самардо Самюелс, както и центърът Шeйн Лавел. След заслужена почивка на паркета се завърнаха Джъстин Доелман, Алекс Абринес, Маркъс Ериксън и Брад Олсън.

Преди старта на тренировката с каталунците Везенков отдели време на фотографите, които чинно чакаха своя ред до пейката. Заедно с новите си съотборници 20-годишният българин демонстрира добро настроение и показа, че е готов за сериозна работа. Малко по-късно и треньорският щаб се убеди в желанието на Везенков, който бе сред най-дейните във всяко едно упражнение, посочено от Шави Паскуал.

В Барса обаче ще трябва да почакат преди да видят за първи път в “Палау Блауграна” последните две нови придобивки от лятната селекция Пау Рибас и Стратос Перпероглу, които се подготвят за Евробаскет 2015 съответно с Испания и Гърция. За представителните тимове на страните си играят и Томаш Саторански и Анте Томич.