Спортният директор е настоящ треньор на Лукойл Академик Сашо Везенков коментира случилото се преди няколко дни на двубоя с "Левски". Двата тима играят финал и вече си размениха по една победа. Мач №3 е в четвъртък в София, където ще е и четвъртата среща. Ако се стигне до пети мач, той ще е в Самоков, където Лукойл Академик играе домакинствата си от тази финална серия.

След края на последния двубой Везенков и Тити Папазов си налетяха. Треньорът на "сините" бе видян да надъхва публиката с думите "Сашо к**во", а Везенков се изпусна и го нарече "пълен олигофрен".

"По принцип не искам да търся оправдания и рядко хвърлям вината другаде, докато не изгледам видеото и не видя за какво става въпрос. Много обстойно изгледахме целия мач и има много ситуации, които има да се коментират. Ние също сме си виновни и това не мога да го отрека. Това обаче, което видях в последните две минути искам да бъде публикувано, за да видят и баскетболните хора в България за какво става въпрос. За мен това е кражба и Лукойл Академик никога не би позволил това да се случи. По време на мача емоциите са малко повече, те преобладават и има ситуации, които може да се видят само на видео. Ще публикуваме видеото, което сме изрязали от последните две минути при 75-68 и така ще дадем на българските любители на баскетбола да види за какво става въпрос. Тогава ще мога да коментирам какво е грабеж и каква е ситуацията. Но аз наистина се чувствам ограбен в този момент", заяви Сашо Везенков пред BGbasket.com.

"Напрежението е прекалено много и то дойде само от един човек. Да, аз наистина си изпуснах нервите и застанах и казах някои неща. След един ден обаче, след като ги обмислих наиситна съжалявам. Аз ги казах, след като видях как срещу мен седи човек, който е неадекватен и човек, който седи и скандира с публиката "Сашо к..во". Някак си не е понятно това за баскетбола. Цялото напрежение идва само от един човек. То беше създадено на мача в Ботевград, на мача в Самоков, беше създанено и с публиката от Самоков, беше създадено с публиката от Ботевград и след това ние сме наред. Не знам какъв е залогът, не знам за какво става въпрос и какво го кара да прави така, но виждате какво се получава. Има още мачове и ще се борим. Отиваме за победа още в четвъртък. Но след като той създаде всичките тези панаири, след като поиска чужденци съдии и след като видях последните две минути на мача от понеделник се замислям за честността на тази игра", допълни треньорът на тима от Правец.

"Отиваме съвсем спокойно на мача. Не знам какви изненади ни готви и какво може да се очаква. От него може да се очаква всичко. 7 секунди преди края при акатака на Чалмърс, той е извън терена. Не може двама от най-добрите ни съдии да не могат да видят, че той е извън игрището. Не могат да не видят крачките на Джоунс 20 секунди по-рано. Баскетболът е игра на ситуации и на решения за секунди, и ако това не се види не знам кое трябва да се види. Ние сме шампиони толкова години и аз не съм обръщал толкова внимание на нещата, но за разлика от други аз не искам да говоря напразно. Аз искам да публикувам видеото и след това коментарът да дойде от вас", завърши Везенков./БЛИЦ