Константин Папазов ще даде под съд Сашо Везенков. Както е известно, треньорите на “Левски” и на Лукойл Академик се спречкаха след интервютата, които дадоха след края на втория мач от финалната серия в баскетболното ни първенство. "Левски" изравни на 1:1 след победа със 76:75, след която двамата треньори си размениха остри реплики.

Докато разгорещеният Папазов даваше интервю за медиите, Везенков говореше за телевизията, предаваща двубоя - НЮЗ 7. Тити чу думите му "превъзбуден олигофрен", "да отива на "4-и километър", за да го освидетелстват" и при завръщането на Везенков при паното за интервюта, където се бяха събрали представителите на медиите, двамата започнаха да се карат.

”Аз съм достоен човек. Имам далеч по-сериозно присъствие в обществото, отколкото г-н Везенков. Уважавам го като човек, имахме скандал през 2003 г., тогава той ми нанесе телесна повреда, за което бях освидетелстван. Тогава направих компромис, защото се чувствах виновен. Каузата ми беше правилна тогава – да защитя Росен Барчовски, но изказът ми беше неправилен. Тогава прецених, че Везенков е човек, който много обича баскетбола и заслужава този компромис. Имахме много добри отношения след това. Но вчера не съм го предизвикал по никакъв начин, в нито един момент – по време на мача, след мача. Но не желая да бъда окачествяван компетентно от него какъв точно съм аз. Везенков осъзнава много добре, че не е треньор. Задачата му е тежка, натискът е голям. Той знае какво следва след вчерашната загуба, заяви Папазов пред НЮЗ 7.

- Поведението на Везенков е взривило „синята“ общност. Може да се каже, че ми направи голяма услуга. Чакам извинение. Имам грешка, има и прошка. Имам чест и достойнство, а също и моите собственици. Като е толкова голям левскар да беше дошъл на тържеството. Аз съм прогледнал късно и никога не съм го отричал. Но да атакува в ефир в една от най-гледаните телевизии, да ме нарича олигофрен без причина... Може би е бил повлиян от болката от загубата, но издава, че го е страх, а този страх на нас вече ни дава сериозно предимство.”