Въпреки жестоките критики към Димитър Бербатов от английските медии, феновете на Острова го защитават. След като пропусна първата дузпа срещу Евертън, след което Манчестър Юнайтед отпадна на полуфинала на ФА Къп, Митко бе разкъсан от журналистите. Той обаче получи подкрепата на треньора си Сър Алекс Фъргюсън, на легендата на български футбол Христо Стоичков, а сега феновете също го съветват да не се предава.

”Дейли Мейл” направи анкета с въпрос: “Бербатов само загуба на пари ли е?”. Оказва се, че повечето мнения са положителни и доминира идеята, че една пропусната дузпа не е фатална.

”Бербатов струва всяко пени дадено за него. Купен бе заради брилянтния си футболен мозък. Спомням си играта му в Германия и знам, че ще се смее последен. Велики играчи пропускат дузпи, Джон Тери и Кристиано Роналдо. Ние феновете ще подкрепим Бербатов”, пише ултрас с прякор welfort.

”Парите за него бяха много, но ги заслужава. Бербатов промени играта ни в атака. Сега в нея има повече контрол и е по-атрактивна. Може би не е съвсем свикнал с отбора, но когато играе с Гигс, Скоулс, Карик и Рууни е различен. Трябва му още време и ще покаже класата си”, са думите на друг фен.

Едва десет процента от мненията са негативни, а всички останали коментари акцентират на приноса на Бербатов за играта на отбора. Един от феновете дори припомня как преди седмица Митко бе сред любимците на агитката и предрича, че тепърва ще покаже най-доброто от себе си./БЛИЦ