Бившият полузащитник на Фулъм Дани Мърфи открито обвини българския нападател Димитър Бербатов в липса на ангажираност, която е предал на останалите футболисти в отбора. Според 36-годишния бивш английски национал именно това е една от основните причини, довели до слабите резултати и уволнението на мениджъра Мартин Йол. Холандецът бе заменен от бившия асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед Рене Мюленстийн.

"Още през миналото първенство се видя, че има доста дупки в състава. Отборът много лесно започна да свиква със загубите. Нямаше баланс в състава. Очевидно е, че тук става въпрос за хора като Бербатов. Той не демонстрира усилия и ангажираност. Много пъти той предаде съотборниците си. Знам, че има момчета, на които това не им харесва. Говорил съм с тях. Не могат да приемат, че някои винаги са в състава дори да не правят нищо”, сподели бившият футболист на Ливърпул, Тотнъм, Чарлтън и Блекбърн.

„През миналата година Бербатов реализираше головете, които ги поддържаха, а останалата част от тима работиха за него. Този сезон нещата се промениха и мисля, че има трима или четирима футболисти, които не допринасят с нищо“, коментира още Дани Мърфи, според който назначаването на Рене Мюленстийн е „напълно хазартен и неоправдан ход”.