Треньорът на Берое Петър Хубчев говори пред медиите преди старта на новия полусезон. Той призна кой го е убедил отново да поеме тима, докога е договорът му и на какви играчи ще разчита. Хубчев защити настоящите футболисти на "зелено-белите" от критиките и обеща да върне феновете на стадиона.

„Знам колко е сложна ситуацията в Берое. С много хора говорих. Истинската покана дойде от кмета на града. След няколко разговора с него стигнахме до това решение“, сподели Хубчев.

„За съжаление, не разполагам с този брой футболисти, на който на мен ми се иска. Малко са, но ще се опитаме в движение да попълним хората. Поемаме и друг риск. Взимаме футболисти, които според мен не са готови чисто физически, но нямаме друга възможност“, добави той.

„Селекцията е отворен процес, но зависи от финансовите ни възможности. Хората, които отговарят за Берое са доста откровени и честни. Търсим футболисти, които са свободни агенти, които се вписват във финансовата рамка на Берое в следващите дори няколко месеца. Аз лично съм обещал на тези хора, че няма да бъде взет футболист, който да надхвърля рамката, която са ми казали на мен. Ще бъде много трудно. Отворен процес, но трудно ще намерим качествен футболист. Тези футболисти не са лоши като футболисти, но не са подготвени физически. Само такива може да намерим в този момент".

„В един от последните ми разговори преди да се решим на тази крачка, точно това ги помолих. Ако са 2 лева, да казваме 2 лева пред отбора и футболистите. Да не коментираме 5 лева, а в те да получат 2 лева. Аз отидох директно в Турция при отбора и проведох разговор с всички. В момента разговорите също продължават. Това донякъде ме улеснява много. През годините футболистите бяха обвинявани в много неща. Самият клуб Берое бе обвинявам в какво ли не. Футболистите бяха наричани заплатаджии и банкомати. Тези футболисти, които са в момента заслужават по-голямо уважение. 

95% от хората, с които говорих проявиха разбиране и без да са длъжни, защото в момента и хлябът, и ножът са в тях, проявиха разбиране и си намалиха заплатите. За това смятам, че тези момчета са достойни за уважение. Пределно ми е ясно, че не такива неща ще върнат хората на трибуните, а само победите ще върнат хората на стадиона. Желанието, което отборът ще покаже също може да върне хората на стадиона. Това е малко по-дълъг процес. Ще се стремим на това да наблегнем“, допълни Хубчев.

„Договорът ми с Берое е до лятото. Мисля, че по-добре от мен сте запознати с положението. Ако всичко е ОК, ще разговаряме".

„Не мога да ви кажа дали Пламен Липенски ще остане част от щаба ми. Други неща са говорени с мен. Дали въобще ще бъде част от треньорите на Берое не мога да ви кажа".

„В едни други времена и други условия бих казал, че ще се борим и на двата фронта. Първенството ми е по-важно. Съществуването на този клуб ми е по-важно, но това нищо не значи".

„На лагера бяха повикани шест или седем юноши от школата. Чувстваше се в началото, че са малко по-плахи. Като футболни качества даже се изненадах малко. Имам идея някои от 16-годишните да ги вземем в първия отбор. Юношите ще бъдат малко по-трайно привлечени в първия отбор".

„Доколкото е възможно се запознахме с Царско село. В Царско село има повече промени, отколкото дори в Берое. Те играха в трите контролни срещи с почти различни състави. Трудно е да си извадим някакви изводи. Ние правим нашите тактики и наблюдения. Ще се опитаме да вземем трите точки".

На въпрос дали случилото се след полуфинала за Купата на България срещу ЦСКА вече е затворена страница за него, Хубчев отговори: „Не съм я затворил, но не е моментът сега да коментираме".

„Кметът е човекът, който ме накара и ме пречупи да се върна“, завърши Петър Хубчев.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022