Вандалите от агитката на Берое, които нанесоха щети за 1,2 милиона лева на лекоатлетическата писта на стадиона при загубата с 0:2 от ЦСКА, няма да стъпят на съоръжението докато са живи. Това се закани кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който също е разочарован от акта на привържениците.

"В продължение на 6 години градим, за да има лека атлетика и футбол в Стара Загора. Създаваме страхотна материална база. Всички ни завиждат за най-доброто, което го има в нашия град. И наши съграждани да унищожат това – никога не съм очаквала такова нещо", каза Емилия Драгиева, която е член на Управителния съвет на клуб по лека атлетика Берое.

"Два дни преди това с Пожарната и МВР, заедно с целия УС на футболния клуб и на леката атлетика бяхме на стадиона, за да измислим как да предпазим пистата от феновете на ЦСКА. А се оказа, че нямаме проблем с тях, но имаме проблем с нашите фенове. И те ни забиха нож в гърба", допълни тя.

Щетите са нанесени от хвърлените върху пистата бомбички и горящи факли от сектора на старозагорския фенклуб. Пред сектора на ЦСКА пистата е непокътната.