Треньорът на Берое Петър Хубчев изрази съмнения след загубата от Арда с 0:1 в Кърджали, че тимът му завършва на седмото място в крайното класиране. Въпреки загубата обаче това е факт заради по-добрите показатели на старозагорци в директните двубои с ЦСКА 1948 и за тях предстои бараж срещу Ботев (Пловдив) за участие в Лигата на конференциите. Хубчев обаче шокира с разкритие, че не разполага с отбор, с който да започне първенството следващия сезон.

„Не съм сигурен, че сме седми още, чух какви ли не варианти. Не знаем дали да се радваме или тъжим. Ние повторихме предишния си мач. Почнахме уверено, докато не получихме гол. Имахме доста възможности, но не се получи. Причините са до болка познати. Предпочитам да не ги коментирам пред медиите. Разбирам момчетата. Не съм сигурен за седмата позиция, да“, започна Хубчев след мача.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Най-елементарното няма да отговоря в детайли колко е бил труден пътят. Хората в Берое знаят наистина колко трудно беше. От тук нататък предстоят още по-трудни дни. Ние нямаме отбор, с който да започнем първенството. В друг случай бихме се радвали, бихме го обявили като успех, по-загрижен съм какво ще се случи след този плейоф, без значение дали ще го спечелим. Съвсем други цели сме коментирали, съвсем други планове. Не е това най-важното. Без да играя театър и да се правя на интересен, ще бъде по-трудно за Берое от тук нататък. Не е тайна, че разполагаме с 12-13 човека. Ако погледнат тимовите листи, не можем да попълним кадъра. Умората плюс всичко друго. Няколко човека имат договори с други отбори и положиха усилия да обърнат мача. Знам как са тренирали и как изиграха мача. Заслужават уважение. Футболът е такава професия, че рядко ще се намери футболист без болежка. Инжекции, нормално е. При нас беше малко екстремно“, продължи наставникът на старозагорци.

„Доколкото успях да опознаят тия момчета за три месеца, не е нужно да коментираме какво ще ни даде класиране в Европа. Те ще питат всички, въпросът е имаме ли сили. Ние говорихме за съвсем други неща. Ще се опитат още веднъж да дадат всичко от себе си“, завърши Петър Хубчев.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022